Halt houden bij fotografie

Even blijven stilstaan. Op de pauzeknop duwen in Pelt. Langzaam slenter ik van foto naar foto in dit véél te rustige dorp. De temperatuur zal er wel voor iets tussen zitten. Opeens een redelijk hete dag en iedereen blijft binnen. Of zoekt een terrasje op. Nochtans hangen hier een 500tal werken. De moeite om eens de benen te strekken dus. En gelijk een mooie dosis degelijke fotografie mee te pikken. Halt houden. Even parkeren & die foto’s in me opnemen. Dat is wat ik doe. En dat is ook wat ik vastleg. Een fotograaf op stap zonder fototoestel, ik kom ze niet vaak tegen. Al durven ze bij het ouder worden hun zware toestellen inruilen voor een iPhone. Desalniettemin blijven ze schieten, met dat mobieltje. Van deze reeks van drie foto’s moest ik zelf ook een foto nemen. Niet zozeer omwille van de foto’s. Knappe beelden, mooie reeks, leuk gebruik van kleur. Maar wel omwille van het verkeersbord er vlak naast. Profetisch geplaatste beelden haast. De boodschap was (voor mij) direct duidelijk. Parkeer even bij deze beelden. Niet de vluchtige stroom van beelden die we dagelijks te slikken krijgen. Via allerlei kanalen zien we dagelijks zoveel beelden dat we haast zouden vergeten dat achter elk beeld een verhaal schuilt. Dat achter elk van die beelden ook een fotograaf schuilt. Maar dat doet Pelt dus niet. Neen, die schuift ze naar voor, die fotografen. Zet ze op straat. In het mooie, warme licht van deze prachtige dag. Top. Maar nu toch maar even een terrasje opzoeken.

Categorieën:Expolicious, kastart, TEXTbrouwer

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s