Smelly business

Marrakech, het is als een doolhof waar je eindeloos wil in verdwalen. Een Venetië zonder kanaaltjes. Niks dan nauwe straatjes. Zonder plan. Zonder structuur. Haast onmogelijk om er iets in terug te vinden. Zeker als je op zoek bent naar de Tanneries. Geen enkele pijl. Geen enkele aanduiding. Gidsjes geven je een indicatie, maar vinden doe je ze niet met die indicatie. Je moet het vragen & dan wordt het “smelly”. Ik vraag het ook, ik kan niet anders, ik zit in de buurt, dat weet ik zeker, maar echt vinden doe ik ze niet. Mijn woord gaat rond, mijn vraag wordt doorgespeeld, iemand gaat met me mee & opeens ben ik er. Plotsklaps gaan de deuren van deze grot van Alibaba open. Er staat me al iemand op te wachten zelfs. Want er moet eerst onderhandeld worden. Zoals steeds in Marrakech is dat onderhandelen een belangrijk deel van de deal. Geen loket met een bord met inkomprijzen, maar een man die je polst & die jij moet polsen om er zo samen uit te komen. Het gaat er allemaal om om te zien wat het jou waard is. Ik krijg een rondleiding, met een woordje uitleg bij, mag vrij rondlopen. Het is vrij rustig op het moment dat ik passeer. Hier & daar is iemand aan de slag, in die stinkende baden. Mensen leven er rond, rond die stinkende gaten. Het is voldoende voor mij om de sfeer te vatten. En dus tevreden terug te keren naar de Medina. Maar dat is dan weer onvoldoende voor mijn gids, die me de boetiek insleurt & vanalles aanprijst. Hoe meer ik beleefd afwimpel hoe ambetanter hij wordt. Hij wil de op voorhand onderhandelde prijs opnieuw ter discussie stellen, stelt nu opeens dat die bepaalde zaken niet dekt, … Ik besluit kordaat maar kalm dat afspraken afspraken zijn & vertrek. Hij vloekt er nog wat op los. 

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s