Straf goedje

Een mooie dosis tripple K, dat krijg ik in Armenië & Georgië. Kloosters, Kerken & Kruisstenen. Daar kan nog een K bij, de K van karavanserai. Na Centraal-Azië & Turkije loop ik er ook hier één binnen. Een knap exemplaar, op de Selim-pas, over de bergen, hoe kan het anders, in landen die meer berg zijn dan vlakte. Voor ik binnen stap zie ik hem al zwaaien, een man. Hij heeft zijn oude Lada omgetoverd tot een lokale supermarkt & wil graag zaakjes doen. Als ik terug buiten stap is er geen ontsnappen meer aan, de hele groep wordt getrakteerd. Op noten, maar ook op zelfgestookte Vodka. In allerlei smaken, de éne nog straffer dan de andere. Het brandt zich een weg naar binnen. 65° keelverwarming. Waauw, straf goedje. Hij verkoopt het in kleine plastiek flesjes, voor een prikje. Maar hij doet gouden zaakjes vandaag, onze groep slaat lustig aan het kopen. En daar arriveert de volgende groep al. Zo’n Lada-supermarkt in the middle of nowhere is big business hier.

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s