Kloosters, Kerken & Kruisstenen

De revoluties zijn mooi meegenomen, maar daar kom ik eigenlijk niet voor. Ik kom om de eerste twee Christelijke landen te ontdekken. Na mijn tocht door Centraal-Azië die ik zoals twee kenissen van me ook een MMM-tocht kan noemen, wordt dit mijn KKK-tocht. Die twee kenissen schreven het boekje Meisjes, Moslisms & Motoren. Bij mij was het vooral Moskeën, Medresses & Mausolea (waarbij ik af & toe een Minaret beklom). Nu wordt het een verhaal van Kloosters, Kerken & Kruisstenen (en hier en daar nog een Kapel). Armenië & Georgië staan er als het ware vol mee. En dan blijkt het grootste deel nog te zijn afgebroken, vernield, verwoest. Door oorlogen, bezetting door de Arabieren, Ottomanen, zelfs de Russen (Communisten) hadden het niet voor kerken. Hier worden ze gekoesterd en in tegenstelling tot bij ons nog druk bezocht ook. En dan heb ik het niet alleen over de kloosters in de bergen, die vooral door toeristen uit binnen- & buitenland worden bezocht. Maar ook over de kerken in dorpjes & steden, waar mensen tot buiten staan om de mis bij te wonen. De priesters staan dan ook op speaker, je hoort ze tot buiten. Ze komen ook naar buiten om hun parochianen te zegenen.

Categorieën:DRONEpiloot, kastart, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s