Twee landen, twee revoluties

Na Armenië maak ik nog een tochtje door Georgië. Van het eerste Christelijke land naar het tweede. En van de ene revolutie in de andere blijkbaar. Ik zit er dus tweemaal middenin. In Armenië is die in volle gang als ik toe kom, met grote samenkomsten op het Republic Square in Yerevan. En in Goris krijg ik te maken met spontane wegblokkades.

In Georgië start de revolutie pas op het eind van mijn trip, in Tbilisi, de hoofdstad. Ik zie vooral jongeren toestromen aan een gebouw, waar toespraken worden gehouden, terug gevolgd door gejuich. Déjà-vu en déjà-entendu. Alleen zie ik deze keer geen vlaggen, wel zwarte ballonnen hier en daar. Later op de avond (en de volgende dag) zwelt het protest aan, stroomt er meer volk toe. En zo ontstaat een “rave-volutie”. Want ook in Georgie is revolutie een feest. Een “dance”-feest !

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: , , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s