Dansende blokkades

Revolutie is feest voor de Armenen, dat blijkt terug als ik in Goris vast kom te zitten. Ik zit helemaal aan de andere kant van het land, heb de hoofdstad al een paar dagen achter me gelaten, maar ook hier ontsnap ik er niet aan, al heb ik er ook hier niet direct last van. Vandaag stemmen ze in het parlement of de oppositieleider de volgende premier wordt of niet. Heel het land houdt zijn adem in, kijkt vol verwachting uit naar die uitslag. Als die uitslag negatief is, is de respons direct, ook hier in Goris. De wegen worden opeens geblokkeerd door jonge demonstranten, die hun onvrede over die stemming willen uiten. Ik ben op weg naar Tatev, een klooster op een haast onbereikbare plaats. Om er toch makkelijk te geraken, legden ze een kabelbaan aan. De langste kabelbaan ter wereld, een bord met hun vermelding in het Guiness Book of Records staat er trots naast.

Maar nu is het moeilijk om tot bij die kabelbaan zelf te raken. Het mini-busje kan niet verder, dus stap ik uit, ga ik te voet verder. Ik krijg applaus van die demonstranten, jonge gasten en meiden die vrolijk een V vormen met hun vingers. Ze zijn boos omwille van de uitslag, maar duidelijk niet kwaad, integendeel. Het gaat er terug héél vrolijk aan toe. En na een eindje wandelen, krijg ik zelfs spontaan een lift aangeboden, aan de andere kant van die blokkade. Ik geraak dus zonder problemen in Tatev (zij het wat later). Alleen is dat klooster niet het hoogtepunt van mijn dag, hoe mooi het ook is, hoe prachtig ook de locatie. Op de terugweg heb ik terug prijs, de eerste blokkade is opgeheven, maar nu is er een tweede blokkade gemaakt, net voor Goris. Ook hier stap ik uit & ga te voet verder. Langs dansende demonstranten, revolutie in Armenië, het blijft een feest !

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s