Revolutie is een feest

Een land in revolutie, daar ga ik heen ! Ik kom het pas te weten een paar dagen voor ik vertrek. Een kennis post erover op Facebook, zo kom ik het te weten. Veel aandacht wordt er bij ons in de media ook niet aan besteed. Het is nochtans Europa, zij het zowat de verste uithoek van Europa, dat wel.

In Yerevan aangekomen, blijkt dat de protesten een paar dagen stil liggen. Ook demonstranten mogen even rusten. Vanavond pikken ze de draad terug op. Hun vlaggen om precies te zijn. Ik zie één grote, mooi georganiseerde stoet richting centrale plein voor me passeren. Vol vlaggen. Ze wapperen er mee. Ze kleden zich er mee. Hun kleuren zijn belangrijk voor hen. Mooie kleuren, met een mooie symboliek. Rood voor alle bloed dat al is vergoten (bv in de genocide), blauw van de prachtige lucht boven hun even prachtige land & het oranje van de abrikoos (of van de Ararat cognac) voor hun moed.

Ik volg hen naar het Republic Square, ze komen luisteren naar hun oppositieleider die de laatste stand van zaken komt mededelen, hoe zijn gesprekken verlopen met de bestaande regering. Hoe hij de dingen ziet, wat hij wil veranderen, hoe hij Armenië graag ziet evolueren. Na haast elke zin klinkt applaus, wordt er lustig met die vlaggen gezwierd. Geen enkel moment voel ik me op mijn ongemak. Het gaat er héél rustig, maar toch héél bevlogen aan toe. En iedereen is van de partij, jong & oud. Revolutie in Armenië is één groot feest.

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s