Geanaliseerd

Of ik mijn broek kon laten zakken, vroeg ze me. Ik was al gaan zitten op haar commando. Gaan staan erna. En nu moest mijn broek omlaag. Dat was toch even schrikken, maar ik deed het direct. Mijn broek tot op mijn enkels voor een wildvreemde vrouw. Zonder enige aarzeling deed ze verder. De draadjes mocht ik zelf door mijn onderbroek steken. Dan kon mijn broek weer omhoog. Mijn benen waren dan ook gedaan. Nog twee draden die ze kon inpluggen in het bakske op mijn borst.

Ze was bovenaan begonnen, met mijn hoofd, en was zo afgezakt. Routineus, dagelijkse kost. Plak, plak. Een electrode hier, een draadje daar. In allemaal kleurtjes. De tweede dag overliepen we ze samen. Elk kleurtje een functie. Elk kleurtje zijn plaats in het bakske op mijn borst. Paars links, geel rechts, … Die tweede dag waren het er minder, enkele functies minder die ’s nachts gevolgd werden. Functies die de eerste nacht OK waren, moesten niet opnieuw onderzocht worden.

Iets minder alien, want menselijk voelde ik me niet echt meer. Met al die draden. En die nopjes. Op en over mijn hele lijf. Ik moest steeds denken aan dat nummer van Athlete, waarin de zanger zingt over zijn te vroeg geboren kindje. “You got wires, goin’ in. You got wires, comin’ out …” Niet dat mijn leven aan een draadje ging, zoals bij zijn pasgeborene. Neen, er zat iets te veel leven in mijn slaap en dat wou ik toch even in kaart laten brengen. Elk draadje werd ’s nachts omgezet in een lijn, zoals op de schaal van Richter. Zouden ze er ook een cijfer op plakken achteraf, vroeg ik me af. Deze nacht scoorde u een 6 mijnheer. Als een waarschuwing voor een mogelijke vulkaanuitbarsting.

Categorieën:Cursiefjes, kastart, TEXTbrouwer

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s