Hengstenkeuring

Een mooie dinsdag in januari, de zon breekt door boven de Hippodroom van Mons. De keuring verloopt keurig, tot een man een hengst binnenbrengt met de woorden : als deze niet door de keuring geraakt, dan gaan we er mee terug naar Zweden en importeren van daaruit zijn sperma. Een dreigement. Het ruikt naar chantage, maar de commissieleden kijken nauwelijks op. Ze lijken niet van hun stuk te brengen, al klappertanden ze een beetje van de kou in deze hal, met hun voeten in het natte zand. Ze ontdooien een beetje als er een vrouw de volgende hengst binnenbrengt. Als ze polsen naar de ‘naam’ wijst ze met een riante glimlach op zichzelf en spreekt haar eigen voornaam uit. Bij de vraag naar de ‘maat’ voegt ze er nog vrolijker dat variëert aan toe. Om dan snel toch de naam & de hoogte van de hengst door te geven. Het ijs is gebroken. De commissieleden ontdooien helemaal als niemand minder dan Jos Verbeeck de volgende hengst binnenbrengt. Dit is geen stalknecht, maar een echte vedette, een legende haast. En dat laat hij duidelijk blijken. Het is alsof Serge Gainsbourg komt binnen gewandeld. Sigaret in de hoek van zijn mond, spiegelende glazen op zijn neus, zijn leren jack los, lange haren in de nek & natuurlijk cowboyboots. Je zou gaan twijfelen wie hij komt schouwen, het paard of zichzelf. Het is een pracht van een beest. Het paard, voor alle duidelijkheid.

Categorieën:horse tales, kastart, TEXTbrouwerTags:

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s