Jeep with a view

De Ngorongoro, een krater van zo’n 500 meter diep en zo’n 300 vierkante km groot. Een privé biotoop als het ware, je zou er kunnen blijven in rond rijden. Maar dat doen we niet, we stoppen even. Ja, we stoppen, stappen echt uit, aan een meertje middenin die krater. Even de beentjes strekken, even picknicken, terwijl zebra’s op de achtergrond rond wandelen. Bij het picknicken krijgen we het gezelschap van prachtig gekleurde volgels, gele en blauwe. Die willen natuurlijk een hapje mee eten. We zagen ze ook al op de heuvel die de grens tussen de Serengeti & de Ngorongoro vormt, ook daar kwamen ze mee aan tafel zitten. Op die berg zagen we niet alleen fel gekleurde volgels, maar nog feller gekleurde hagedissen, haast fluo, van paars naar blauw. Hier lopen de zebra’s achter ons, terwijl hippo’s een duik nemen in het water voor ons. Hoeveel meer kan je er echt midden in zitten ? Echt top ! Ervaringen om te koesteren, volop van te genieten, want we weten dat we hierna, als we dit paradijsje uit rijden, eigenlijk de tocht terug naar Nairobi aanvangen. Achter die 500 meter hoge rand ligt de weg terug naar de ‘beschaving’.

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s