Dancing with elephants

Alsof er een vluchtelingencrisis is in Sri Lanka, zo ziet het er uit. Als ik foto’s maak en opstuur naar de Belgische media zouden ze me geloven. Mensen op stap met wat ze kunnen draaien, hele families die op de vlucht lijken. Te voet. Een gigantische volksverhuizing. En dat ook nog eens door een niet evident gebied. We zitten in een natuurpark met jaguars ed. Maar deze mensen wandelen er gewoon rustig door. Kamperen er ’s nachts zelfs. En dat allemaal om af te zakken naar een festival. De lokale Werchter als het ware. Een hele week zijn ze er soms voor onderweg, van het Noorden van het eiland helemaal naar het Zuiden. En dus ook door dit park, bijna aan de eindmeet, Kataragama. Voor een religieus festival, er staan geen rock-artiesten op het podium. Maar er zakt wel minstens evenveel volk af als bij een Pukkelpop. Die slapen allemaal rond de site, gewoon op de grond. En elke avond is het feest, een week lang, met elke avond optocht. En gelukkig zijn wij daar voor één avond bij !

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s