Spookstad

De groene lijn noemen ze het. Een grijze zone lijkt me toepasselijker, een verlaten stukje dorp, verlaten flats aan zee. Wat vroeger een toeristische trekpleister was, is nu niemandsland. Afgeschermd door afsluitingen, met prikkeldraad, waarschuwingsborden, … Gecontroleerd door de UN. Ze kwamen in de jaren 70, voor een missie van 3 maand. Ze zitten er nog steeds. Cyprus, ook een (ei)land dat in twee is gedeeld. Gescheurd in hun geval eerder. Een litteken van West naar Oost. Iets anders dan onze taalgrens. Geen denkbeeldige lijn op een stukje papier, maar echt tastbaar. Gezellig wonen is het er dus niet, in Deryneia. Met zicht op Varosha, het verlaten stuk van Famagusta, de eerste Turkse stad, daar verder, in dat andere land. Zo dichtbij en zo veraf !

PS. beeld bij deze post is van een gevangenis in Talinn, want fotograferen was natuurlijk niet toegelaten, dat stond duidelijk op die waarschuwingsborden.

Categorieën:kastart, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s