Surrealistisch tafereel

Vier jaar later en geen stap verder. Nochtans had ze beloofd het direct in orde te brengen. Ik vrees dat ik de defintie van ‘direct’ nog eens zal moeten opzoeken in Van Dale of zo. Vier jaar is niet direct wat ik onder direct versta. En ik vrees dat we er nog lang niet zijn ook niet, bij dat in orde brengen. Vier jaar al geeft ze er een draai aan. Naar links, naar rechts, … Hoeveel richtingen kan je op draaien ? Helemaal opgedraaid word ik er van. Soms toch. Soms sta ik er gewoon naar te kijken, zoals naar een surrealistisch schilderij. Een maf tafereel, je kan het niet bevatten, maar je zit er wel middenin, in dat schilderij. Ik ben onderdeel van een Magritte. Ceçi n’est pas direct, zou de titel kunnen zijn. Een nieuw meesterwerk, reeds vier jaar ‘in the making’. Ik neem er mijn ‘bolhoedje’ voor af. Het is een kunst. Echt waar. Iemand zo ‘in den draai houden’.

Ik heb er een woord voor bedacht. Ik heb hier al een paar stukjes geschreven over de stoten die ik meemaak. Dus waarom er geen label op plakken, dacht ik ? Exentoeren noem ik het voortaan. Onder die tag kan ik ze hier mooi bundelen. Zo krijg je al die maffe, surrealistische taferelen op één rij. Alsof je door een museum wandelt. Een museum van verwondering. Een andere realiteit waarin je binnen stapt. Eéntje waar IS (en ook de Taliban) in Uzbekistan zit. Waar ne keer doorzakken na school coma zuipen is. En waar het normaal is dat je dingen (voor de kinderen) met één rekening betaalt, maar als je geld terug krijgt (van de ziekenkas), dat toch weer op een andere rekening terecht hoort te komen. Ja, zo is dat nu éénmaal, in een surrealistisch schilderij.

PS. foto bij deze post nam ik op de expo Beauty of the beast, in kasteel D’Ursel.

Categorieën:Cursiefjes, in woord, kastartTags:

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... vormGEVER & beeldMAKER met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s