Sprong voorwaarts

De grote sprong wagen. Een grote sprong maken. Ik voelde het direct, van zodra hij terug was. Hij was veranderd. Alleen met kameraadjes op kamp had hem deugd gedaan, mijn jongste. Hij kwam anders terug. Zelfzekerder, opener, losser. Ideaal om samen met hem op vakantie te vertrekken. Hij verraste me direct, hij was de eerste om in zee te duiken. Al kan dat ook liggen aan zijn broer, die terug geblesseerd de vakantie in ging. Een traditie, spijtig genoeg. Omgekeerde wereld dus, een brokkenpiloot die zich kalm houdt, én de jongste die openbloeit. Zalig. En de locatie vroeg er natuurlijk ook om. Wil wil er niet nu zwemmen rond Aphrodite’s rock.

En zo durfde hij ook de grote sprong maken (enkele dagen later). Letterlijk. Een echte sprong. Een echt grote sprong. Ik kan het weten, ik ging hem voor. Maar was niet snel genoeg om zijn oudste broer voor te zijn. Een brokkenpiloot kan je nu éénmaal niet lang koest houden. Maar geen gevaarlijke sprong, ook al zag het er behoorlijk diep uit. We zagen het nog anderen doen, keken eerst rustig toe. Om dan toe te slaan, één na één. Elk op zijn eigen tempo. De kamikaze als eerste natuurlijk, gevolgd door deze veertiger. En dan de kleine, grote jongen, met zijn grote sprong vooruit.

Categorieën:BEELDmaker, TEXTbrouwer, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s