Geen speelgoed

Een GSM is geen speelgoed. Het zou er in grote letters op moeten staan. Ik kocht een drone & ik werd er constant op gewezen. Dit is geen speelgoed. Dit is een professioneel tool. Met een serieuze handleiding bij, instructiefilmpjes op hun site. Je kan er boeken over kopen, je aansluiten bij Faceboek-groepen & internetfora. Er bestaat wetgeving over het gebruik, er zijn No-Fly zones, … Kortom, er komt heel wat bij kijken en er wordt echt moeite gedaan om je dat duidelijk te maken. Maar een smartphone duwen we zo in de hand van het eerste het beste kind. Meestal met hun plechtige communie, al wordt dat steeds vroeger. Zonder uitleg, zonder instructies, zonder regels. En wat doen ze er mee, hoe zien ze het ? Als een speelgoedje ! Goed voor spelletjes en filmpjes kijken.

Ik word er op reis terug mee geconfronteerd. Ik zeg nochtans duidelijk op voorhand geen GSM’s mee, maar mijn jongste moet mij tarten. Het is ook een spel op zich, je vader uitdagen, zien hoe ver je kan gaan, je telefoon toch mee nemen. Ik doe een tegenzet, de GSM blijft op de kamer. Volgende probleem, de kleine uit de kamer krijgen. En dan begint hij langzaamaan de grens over te steken, de GSM mee de auto in, mee aan tafel, … Ik neem hem af. Gedaan ermee. Je bent hier zeg ik hem, op vakantie met ons. Ik heb geen zin om een zombie mee te sleuren, gefixeerd op dat kleine schermpje. Een GSM is geen speelgoed, maar een professioneel tool (met meer rekenkracht dan de eerste raketten naar de maan). Alleen jammer dat we er allesbehalve professioneel mee omgaan.

© Illustratie bij deze post is van John Holcroft.

Categorieën:Cursiefjes, in woord, kastartTags:

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... vormGEVER & beeldMAKER met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s