Ook dit is India

We geloven onze ogen niet als we naar Pondicherry gaan en de ‘French quarters’ binnen stappen. Alles doet Frans aan, de bouwstijl, de straatlantaarns, de hele atmosfeer, … zelfs de straatborden zijn gewoon in het Frans. Wij verstaan ze, maar onze Engelse & Australische groepsleden staan er maar naar te kijken. Ook voor onze Indische gids zijn ze Chinees. Niet voor ons, slimme Belgen, we kunnen ze vertalen voor hen. Er gaat een wereld open voor de gids, weer iets dat ze kan vertellen aan haar volgende groepen.

We stappen verder, langs de kust, het is alsof we over de ‘Promenade des Anglais’ wandelen. We passeren een kathedraal, met een pleintje er voor, waar de Indiërs ‘jeux de boules’ spelen potverdikke ! Ernaast een winkel met een groot reclamebord over Magnum-ijsjes. In hoofdletters staat er op : with real Belgium chocolade ! En zo wandelen we verder, met een stukje België in onze mond, door een stukje Frankrijk, in India, langs de Golf van Bengalen.

Categorieën:BEELDmaker, WERELDwegwijzerTags:

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s