Internet-rehab

“Hallo, ik ben Erik en ik ben verslaafd”, het schiet door mijn hoofd en ik schiet in de lach, terwijl ik naar het zaaltje stap. Het is vrijdagavond, het is mijn eerste keer. Ik trek mijn mondhoeken terug recht en stap naar binnen. Ik vraag me af waar dit zaaltje nog voor gebruikt wordt, terwijl ik een stoel aangewezen krijg. Ik wil snel even rondkijken wie er nog zoal in de cirkel zit, maar krijg het teken dat ik direct van wal mag steken. Ik sta op en zeg : “Hallo, ik ben Erik en ik ben aanwezig op de asociale media.” Ik krijg applaus en goedkeurende blikken.

De man naast me staat op en zegt : “Ik ben Bram en ik Twitter er op los, Trump heeft er niks aan. En zo gaat het verder, één na één staan ze recht en gooien het in de groep : “Ik ben een selfie queen, nachten lig ik wakker van mijn volgende pose”, “Ik hou Excel-sheets bij met mijn Likes”, “Ik plan mijn dag in functie van de posts die ik erover kan maken”, “Ik chat met mijn vriendin terwijl we tegenover elkaar zitten aan de keukentafel”, “Dit is de enige keer dat ik vanachter mijn PC kom”, “Ik zet zelfs foto’s van mijn stoelgang op mijn Instagram”, …

De man die me het teken gaf, sluit af. Hij zegt dat het leven één “feestboek” is, maar dat je het boek af & toe moet kunnen sluiten. Dichtdoen en wegleggen. En ik voel me verlost. Oef, de druk is er af, ik voel me opeens niet meer alleen. Op de terugweg naar mijn wagen, die op de parking voor het zaaltje staat, voel ik de eerste drang, om mijn GSM er bij te pakken. Maar ik doe het niet, ook al schieten de knappe one-liners, waar ik zeker zou mee scoren, me door het hoofd. Ik doe het niet. Ik schrijf dit stukje enkele dagen later en post het natuurlijk toch. Volgende vrijdag zetten we stap twee.

© Illustraties bij deze post zijn van John Holcroft.

Categorieën:Cursiefjes, in woord, kastartTags:

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... vormGEVER & beeldMAKER met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s