Domme telefoons

Meer rekenkracht dan in de eerste raketten naar de maan. Dat is wat in onze smartphones zit. Ik herhaal het nog eens : meer rekenkracht dan in die eerste raketten ! En wat doen we er mee ? Naar de maan vliegen ? Infinity and beyond ? Neen, we delen duimpjes uit. Hé, kijk de Jos in een roze broek. Duimpje. Hé, kijk Frans heeft nen biefstuk gegeten. Duimpje. Ik drink een pintje, krijg ik ook een duimpje ?

En wat doen onze pubers er mee ? Die volgende generatie die de fakkel van ons gaat over nemen. Filmpjes kijken. YouTube staat er vol mee. Ze kunnen er dus uren mee door gaan. Dagen zijn ze er zoet mee. Met het volgen van vloggers. Hoe meer volgers die vloggers hebben, hoe kinetischer de YouTuber, me dunkt. Hoe meer aanhang, hoe meer rilatine je de maker in kwestie kan opsturen. ADHD is een absolute troef in YouTube-land.

Geen wonder ook dat de Amerikanen een Twitter-koning als president hebben. De keizer van de 140 karakters gaat Amerika terug groot maken. Tweet na tweet. De one-liners vliegen de wereld rond. Naar al die raketten in onze broekzakken. Meer rekenkracht dan die eerste raketten zit er in die broekzakken. Maar als we iets te vertellen hebben, dan geen verslag, geen essay, geen polemiek, … Doe maar maximum 140 karakters !

© Illustraties bij deze post zijn van John Holcroft.

Categorieën:Cursiefjes, in woord, kastartTags:

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... vormGEVER & beeldMAKER met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s