Drinke-broer

Coma-zuipen, zei mijn ex toen ik de telefoon opnam. Hallo, zei ik, dat is toch het eerste wat je zegt, bij het begin van een gesprek, dacht ik. Coma-zuipen herhaalde ze, jouw zoon heeft zich coma-gezopen (of hoe vervoeg je dat werkwoord ?). Hallo, dacht ik opnieuw, maar dan van het verschieten. Maar ze had het op internet opgezocht, minstens zes glazen op twee uur tijd. Ik kwam niet verder dan hallo, opnieuw. Een wonder dat hij thuis was geraakt. Hij had wel dood kunnen zijn, ging het verder. Hij raakte niet meer uit zijn woorden, stond te stamelen op zijn benen, kreeg ik te horen. Zelf kon ik ook nog steeds niet veel uitbrengen. En ik had geen zes pinten op, de laatste twee uur.

Het was vrijdagavond, net voor de wissel, steeds een spannend moment. En nu dus net iets spannender blijkbaar. Ik mocht drinkebroer en zijn broer gaan ophalen. Beide stapten ze in mijn wagen. Eén van beide ietsje minder stabiel inderdaad. Iets minder vlot in praten ook. Of toch iets moeilijker verstaanbaar. De tong wou wel, maar zat toch een beetje dubbel. Het ging om een viertal pintjes, die nu hun effect lieten voelen. Een eerste keer blijven plakken na school. Trakteren, maar dan terug getrakteerd worden natuurlijk. Het heeft zijn consequenties. Voor je het weet heb je een stevige kater aan je been. Of een stevig probleem, aldus de mama.

Maar van een coma was geen sprake. Ik heb het ook even opgezocht, binge-drinken is inderdaad minstens zes glazen binnen de twee uur. Coma-drinken is nog een serieus stapje verder. Tot je geen stapjes meer kan zetten. Tot je er bij neervalt dus. Deze zuipschuit was rustig en lustig naar huis gefietst. Of hij dat verantwoord vond, daar heb ik hem even laten over nadenken. Zelfs dat ging nog, denken. Van controleverlies of van een patroon, zoals op de alcoholhulpsite vermeld, was hier geen sprake. Het was éénmalig (of toch de eerste keer). Iets om later stoere verhalen over te vertellen, mijn eerste keer zat thuis komen. Santé.

Categorieën:Cursiefjes, in woord, kastartTags:

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... vormGEVER & beeldMAKER met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s