Twee droge voeten graag

Venetië roept romantische beelden bij ons op. Gondeliers in gestreepte shirts en met strooien hoedje, die koppeltjes door het doolhof van kanaaltjes loodsen. Maar dit is de andere kant van dat water. Hoog water. Een sirene in de vroege ochtend, alsof het oorlog is en we een schuilkelder moeten gaan opzoeken. Tafeltjes in het midden van de straat om over te lopen als de straat is onder gelopen. En laarzen aandoen voor de straten waar niet zo’n tafeltjes staan. Overtreklaarzen worden overal verkocht, in frisse kleuren, voor de toeristen die dit fun vinden. Maar de bewoners moeten gewoon verder met hun dagelijkse taken. Eén kilo aardappelen, één krop sla, 3 tomaten en 2 droge voeten graag.

Categorieën:BEELDmaker, kastart, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s