Jong leven tussen oude stenen

Jong & oud het blijft sterke beelden opleveren. Zijn het niet mijn kornuiten in een oud theater, in een oud steegje, dan sleep ik ze wel een vervallen kasteeltje binnen. Op goed geluk, we rijden zomaar wat rond, Sicilië verkennen met de wagen. Een Fiat 500 natuurlijk, maar wel de XL versie. Het wordt een echte pick-nick-car. ’s Morgens langs de winkel, Grano Padano, mozzarella, tomaatjes, … allemaal mooi de koffer in. Onderweg effe stoppen, koffer open en snoepen maar. Met die opgeblazen bolhoed, die niks meer heeft van het schattige origineel rijden we dus zomaar wat rond. Tot we een pijl zien staan met ‘Castello’ op. Dat moeten we eens gaan bekijken. Het is een oud vervallen ding, niet echt spectaculair, maar het is mooi rondrijden. We stappen uit, de buurman, geweer over de schouder, zegt effe gedag. Mijn oudste gaat voor, ik volg en kan, knip, alweer een plaatje schieten.

sicilie-7161

Enkele dagen later rijden we naar de plaats waar de zuilen van de Griekse tempels die hier nog mooi rechtop staan, werden gemaakt. Die tempels waren de reden dat ik mijn jongens naar hier sleurde, een belofte, een triumviraat van klassieke oudheid. Na Egypte en na Rome is het aan de Grieken, alleen gaan we ze in Italië zoeken. Enkele kilometers voorbij die tempels ligt de originele uitgraafplaats voor zuilen er compleet verlaten bij. Voor mijn twee rakkers wordt het even een beetje een speelplaats, ze springen van zuil naar zuil. En ik leg het natuurlijk terug vast.

Categorieën:BEELDmaker, kastart, WERELDwegwijzerTags: , , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s