Jong geweld valt stil

Op stap met mijn kastarts, onderweg zijn, maar even halt houden. Letterlijk stilstaan, of in hun geval gaan zitten, bij & in dit eeuwenoud bouwwerk, deze brok cultuur. Jong geweld tussen oude muren. Jong geweld dat de tijd neemt voor deze oude muren. Er even gaat bij zitten. En ik als toeschouwer, niet alleen van het gebouw, maar dus ook van dit momentje. Snel op het knopje drukken en het momentje vastleggen. Een momentje om te koesteren, een momentje om te verzamelen. Het idee van dit hele blog komt uit dit beeld voort. Het idee van het beginnen vertellen van de verhalen achter dergelijke beelden. Het op mijn beurt weer even stilstaan.

italie-5529

Op stap met mijn kastarts is ook steeds twee modellen mee. Twee Chinese vrijwilligers, model tegen wil & dank, dat wel. Vastgelegd met of zonder hun weten. Ofwel: ze lopen steeds in beeld, willen of niet. Zoals hier, twee ukkies in een oud steegje. Een steegje in een oud dorpje, tegen een bergflank op gebouwd. Een dorpje vol met oudjes. Alleen de omaatjes en opaatjes zijn hier gebleven. Hun kinderen zijn al lang naar de stad verhuisd. De stad in de vallei. Hun kleinkinderen komen langs in het weekend. Dan zit dit dorpje opeens vol leven terug. Dan klinkt er volop lawaai. Tussenin valt het stil. Tenzij mijn twee kornuiten buiten spelen natuurlijk  😉

Categorieën:BEELDmaker, kastart, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s