a Star Wars battle

Op stap met mijn kastarts, ik doe niet liever, maar toch is het niet altijd evident om echt te kunnen vertrekken. Nochtans had ik deze keer geen gevaarlijke landen uitgekozen zoals Oezbekistan of Turkije. Neen, ik wou maar even, voor een paar dagen de grens over, naar Duitsland. Maar daar wel een ander universum in duiken, want er liep een Star Wars tentoonstelling. Op naar een galaxy far, far away dus. Op naar de eeuwige strijd tussen goed & kwaad tussen de sterren. Maar ik zat nog voor ik het wist in die strijd. Behoorde ik nu opeens tot de Dark Side omdat ik iets had vastgelegd in mijn vakantieperiode ? Omdat ik iets wou delen met mijn twee Jedi ?

Het was niet zomaar een tentoonstelling trouwens. Natuurlijk hebben mijn twee knapen zich staan vergapen aan al die props van op de sets. Het was prachtig om zien wat ze allemaal verzameld hadden. Maar het was nog knapper om zien hoe de expo was opgebouwd. Het was een echt interactief gebeuren met polsbandjes met chips die je gegevens verzamelden terwijl je door de expo liep. Stap voor stap, via vraag & antwoord bouwde je zo je eigen Star Wars karakter op, dat op het eind mooi naast je werd geprojecteerd. Identiteit, daar was het volledige concept rond gebouwd, wie & wat maakt ons tot wie we zijn.

En dat door de bril van deze epische, eeuwige oorlog tussen de sterren. Tot welke ‘side’ behoor ik & waarom, wat drijft me daartoe, … We gaven dus niet alleen onze ogen de kost, maar waren er met zijn drie ook constant over aan het babbelen. Over opvoeding ook, te streng, te soft en de mogelijke gevolgen. Wil je Anakin of Luke als zoon. En welke richting gingen die twee van mij uit ? Een ongelooflijke meevaller, bij een op zich al heel knappe expo. En dat terwijl ik uiteindelijk toch kon vertrekken, hoewel ik eerst een njet kreeg. The Force was with me  😉

Star Wars identities, the exhibition, Keulen, Duitsland, 2015.

Categorieën:Cursiefjes, Expolicious, kastart, TEXTbrouwer, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s