Op stap in Afrika

Wat een zicht. Een bende kinderen, een paar bleekscheten en een plastiek stoel. Samen op weg. Te voet. Om die stoel te brengen naar een oudje. Niet zomaar een oudje. Een te gek oudje. Of een lekker gek oudje. Kamene, we waren er de eerste week gepasseerd. We keren terug met een stoel voor haar, voor de oudste van de stam. En natuurlijk verzameld die stam zich terug rondom haar. Vooral een hele bende kleinkinderen of zijn het achterkleinkinderen, want haar echte leeftijd weten we niet echt te achterhalen. Oud alleszins. Maar nog boordevol leven.

kenia-03578

Het is niet alleen uit die school dat er een hoop volk te voorschijn komt, overal lijken ze vandaan te komen, we wandelen door de natuur, langs kleine dorpjes, kleine huisjes, maar overal duiken kopjes op. Het is een stom grapje, maar het ziet hier echt zwart van het volk. In die kleine dorpjes, kleine huisjes wonen hele families, kinderen, kleinkinderen, omaatjes, een paar geiten en een koe. Als we op wandel gaan zijn we dus ook nooit alleen. Zowiezo gaat er altijd familie mee – niet buiten zonder chaperone – maar onderweg sluiten anderen zich gewoon aan. Zo vertrekken we met 5 en komen aan met bijna twintig.

Categorieën:BEELDmaker, kastart, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s