Blauwe oase in Rode stad

“Marrakech, stad van 1001 foto’s”, postte ik als ik terug was. Het waren er geen 1001, maar wel verdomd veel. Massa’s zoals ze zeggen. Evenveel foto’s als indrukken. Geuren, kleuren, drukke nauwe straatjes, ambachten per wijk, werklui gewoon op straat bezig, … Foto’s van een andere wereld, Europa lag duidelijk achter ons. Het exotisme gluurde om elke hoek. Vandaar dat ik het klikken niet kon laten waarschijnlijk. De beelden (plaatjes) lagen voor het rapen. Al was niet iedereen daar even happig op. Hoe zouden we ons zelf voelen, als wildvreemden ons kwamen vastleggen in onze steden ? Maar ik wilde deze authenticiteit vatten, deze sfeer vangen. En klikte er dus op los.

Om even te bekomen van al die indrukken – en ook om mijn vinger even te laten uitrusten – gingen we langs een blauwe oase in die rode stad. Geen tuin der lusten, maar ééntje om tot rust te komen. Ja, Yves Saint Laurant en Jacques Majorelle hadden hun best gedaan. Niet alleen om hier een ongelooflijke variëteit samen te krijgen, maar vooral om een rustplekje in deze steeds zoemende stad neer te zetten. De kleuren alleen al waren een verademing. Het blauw spatte van de muren in deze oase van groen. Vooral cactussoorten, maar dan wel van over de hele wereld, hier samengebracht. Een blauw pareltje natuur, temidden van 1 gigantische markt, wat dat is Marrakech, het marktkraam van de wereld.

Categorieën:kastart, TEXTbrouwer, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s