Levensbelangrijke Nijl

Opeens was ik terug 14. Zat ik terug op de schoolbanken. Drijvende schoolbanken. Want in het echt voer ik over de Nijl. Echt, maar ik kon het niet geloven. Moest me bedwingen niet steeds in mijn wang te knijpen. Moest het ook steeds herhalen – tot vervelens toe voor mijn twee kornuiten, zelf op die schoolbankleeftijd. Maar echt waar, ik voer de Nijl af (op eigenlijk), de rivier die me op mijn 14 compleet onbereikbaar leek, maar nu onder mijn voeten stroomde. Van de geschiedenisboekjes naar de echte stroom. En via die rivier langs de geschiedenis, de rijke Egyptische historie staat gewoon langs de wal. Een dubbele trip down memory lane dus, naar mijn puber verleden én ook naar de klassieke oudheid. Maar ook een tocht door het heden, want de Nijl is alles behalve een dode rivier, hij bruist van het leven. Voor vele hangt hun leven er van af. Sommige wagen gewoon hun leven op die Nijl. In de sluis halen verkopers halsbrekende toeren uit om toch tot een koop te komen. Ook al zitten ze in speldekopjes van boten, ook al zitten ze een tiental meter onder ons.

Categorieën:BEELDmaker, kastart, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s