Metro is kunst

Toen ik uit Marrakech terugkwam, postte ik dat het de stad was van 1001 foto’s. Toen ik van Stockholm terugkwam, had ik kunnen posten dat het de stad is van 1001 musea. Beide zijn toppertjes, beide meer dan 1 bezoekje waard. De eerste is voor ons Europeanen een echte poort naar de rest van de wereld. Het idee dat alle wegen naar Rome leiden, is verkeerd. Het is alsof hier de hele wereld samen komt. In Stockholm is het alsof alles en iedereen er een museum heeft. Je stapt van het éne in het andere. Van de ene wereld in de andere. En zelfs als je niet in een museum zit, maar de metro neemt om je van het éne naar het andere te verplaatsen, zit je alsnog in een museum. Want hun metrolijnen zijn als het ware één grote galerij, met echte pareltjes als stations. Je gaat er dus met alle plezier ondergrond.

Categorieën:BEELDmaker, Expolicious, kastartTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s