Wild in het nauw

Onze driestedentrip brengt ons voor de tweede keer naar Stockholm en voor de tweede keer in het Fotografiska. Niet alleen een prachtig gebouw, op een prachtige locatie, in een – je raadt het al – prachtige stad. Maar ze houden er ook nog eens – ik weet het, ik moet dringend een ander adjectief verzinnen – prachtige tentoonstellingen, deze keer met het werk van Nick Brandt. Deze Britse fotograaf heeft haast dezelfde missie als Jimmy Nelson. Waar deze laatste bepaalde stammen wil vastleggen before they pass away, gaat de eerste plaatsen vastleggen waar ooit wild leefde, maar die wij hebben ingenomen (van hen afgenomen). Om dit te duidelijk te maken liet hij gigantische afdrukken maken van zijn prachtige foto’s van die wilde dieren, en plaatste die panelen op strategische plaatsen om dan dat contrast terug vast te leggen in beeld. Nikske Photoshop dus, maar echte prints (en geen kleintjes) die echt ter plaatse zijn gebracht en die daar ter plaatse in dat kader zijn vastgelegd. Alsof hij die dieren op die manier hun eigendom wou terug geven, als was het maar voor even. Het zou mooi zijn om dat ook echt te kunnen doen, dat terug geven, zoals in ‘beds are burning’ van Midnight Oil.

Categorieën:BEELDmaker, Expolicious, kastartTags: , , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s