Het zit in het bloed

Het zit in de genen. Het kan niet anders. Mijn oudste heeft het. Maar ook mijn jongste blijkt het geërfd te hebben. Hij verrast me. Als we terug zijn uit Turkije sms’t hij potverdikke naar zijn mama dat hij terug is zonder benen. En dat terwijl zij schrik had dat we de lucht zouden invliegen. Wat een kastart ook ! Net zoals zijn broer doodleuk zei dat zijn hoofd er nog opstond toen hij telefoon kreeg van haar in Centraal-Azië. Humor hebben ze wel, die twee, of die ook gesmaakt wordt is een andere vraag. Maar voor alle duidelijkheid, we lieten niks achter, geen hoofd en ook geen benen, alles liep gewoon gesmeerd.

En gebruiken kon hij die, beide benen, op deze andere planeet midden in het land. Al was het maar om te proberen zijn grote broer bij te benen. Of om te tonen dat hij wel fysiek had, zijn leerkracht L.O. ten spijt die daar op het rapport anders over dacht. Ja, de benen van onder zijn lijf heeft hij gecrosst, de grillig gevormde en even grillig gekleurde heuvels van Cappadocië op en neer. Door berg en dal dus. Van de éne vallei naar de andere. Duiven-, monniken-, liefdes-, kamelen-vallei, … allemaal werden ze beklommen & veroverd door dit jong geweld. En vereeuwigd door de oudere generaties (ouders & grootouders) die het ene kiekje na het andere schoten. Allemaal voor (en dus met) het nageslacht.

Een trip to remember. Niet moeilijk met die bergen beelden die we terug mee brengen. Een berg werk dus voor de papa, die aan de slag kan, achter zijn PC’tje.

Categorieën:kastart, TEXTbrouwer, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s