Close encounters

We zitten er dus echt met onze neus op, zeker in de Ngorongoro, daar komt het er op aan je kop echt niet uit het raam te steken. Het is gewoon ongelooflijk, zo dichtbij. De adrenaline stroomt door je aderen. Een echte kick. Face to face met echt wild. In het begin hebben we een rush om meer te zien, op naar de volgende prooi als het ware. Maar in de Ngorongoro komen we helemaal Zen & blijven we gewoon kijken. Kijken naar de leeuwin met haar welpjes. Ook in die Ngorongoro zien we leeuwen à volonté. We zien een heel scala aan predators voor ons ogen passeren. Naast leeuwen ook hyena’s & civetkatten. Alleen naar de luipaarden moesten we zoeken. Die blijven gewoon lekker op hun takken hangen. De tweede dag hebben we meer geluk, dan zitten ze in een boom dichterbij. En zo ronden we in de Ngorongoro mooi onze Big Five af, met neushoorns, al lopen die echt wel ver weg. Het is bij hen niet zoals bij de andere dieren, die zich blijkbaar niet echt storen aan de jeeps met die rare dieren in die door hun mooi afgesloten domeintje rijden. De krater is 500 dieper dan de rand er rond en zo’n 300 vierkante km groot. Een privé biotoop als het ware, je zou er kunnen blijven in rond rijden.

Maar dat doen we niet, we stoppen even. Ja, we stoppen, stappen echt uit, aan een meertje middenin die krater. Even de beentjes strekken, even picknicken, terwijl zebra’s op de achtergrond rond wandelen. Bij het picknicken krijgen we het gezelschap van prachtig gekleurde volgels, gele en blauwe. Die willen natuurlijk een hapje mee eten. We zagen ze ook al op de berg die de grens tussen de twee natuurgebieden vormt, ook daar kwamen ze mee aan tafel zitten. Op die berg zagen we niet alleen fel gekleurde volgels, maar nog feller gekleurde hagedissen, haast fluo, van paars naar blauw. Hier lopen de zebra’s achter ons, terwijl hippo’s een duik nemen in het water voor ons. Hoeveel meer kan je er tussenin zitten ? Echt top (ook al zitten we in het dal). Ervaringen om te koesteren, volop van te genieten, want we weten dat we hierna, als we dit paradijsje uit rijden, eigenlijk de tocht terug naar Nairobi aanvangen. Achter die 500 meter hoge rand ligt de weg terug naar de ‘beschaving’.

Categorieën:BEELDmaker, kastart, TEXTbrouwer, WERELDwegwijzerTags: , ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

1 reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s