Gegarandeerd de lucht in

Ik zet graag een stapje in de wereld, het avontuur tegemoet. En ik neem graag mijn jongens mee. Zo kunnen zij ook al eens proeven van die wijde wereld. Maar blijkbaar begint dan het avontuur nog voor het eigenlijke avontuur. Het is dan steeds een héél avontuur om überhaupt op avontuur te kunnen vertrekken. Alé, toch als ik die twee kapoenen wil meenemen, want dan komt mijn ex om het hoekje kijken. En geloof me, blij kijken doet die dan niet echt.

Toen ik de oudste meenam naar Centraal-Azië ging die gegarandeerd onthoofd worden. Nu ik het dichter bij huis zoek, en beide wil meenemen naar Turkije vliegen we gegarandeerd de lucht in. Alé, zo klinkt het toch, met al die aanslagen. ‘Desparate times’ vragen om ‘desparate measures’ en dus krijg ik opeens te horen dat er niet vertrokken wordt vooraleer ik “alle” informatie doorgeef. Gewoon laten weten wanneer we vertrekken en wanneer we terug zijn, is niet meer voldoende. Alles moet ze opeens weten. Agentschap, maatschappij, tot de vluchtnummers toe, zodat ze die kan tracken. Bart De Wever zou fier zijn op haar noodtoestand.

Ik moet zelfs langs de gemeente om een extra document dat die gemeente niet heeft. Ik check het nog eens op de site van Buitenlandse Zaken. Neen, een papa heeft geen extra document nodig om met zijn eigen kinderen naar het buitenland te reizen. Een identiteitskaart of internationaal paspoort is voldoende. Ze hebben beide. En ze dragen mijn naam. De naam die de helft van ons groepje draagt, want het is een familie-uitje. Waar haal ik nu dat document dat niet bestaat om alsnog een fiat te krijgen van een ex die me niet vertrouwt ?

Na mijn poging om onthoofd te raken in Centraal-Azië, kan dit immers niet anders zijn dan een poging om in de lucht te vliegen in Turkije. En weet je, dat is inderdaad exact de bedoeling. We willen de lucht in, in Turkije. We willen met een ballon over Cappadocië vliegen. Dus zit ik nu met nog een tweede prangende vraag : hoe bemachtig ik in godsnaam het vluchtnummer van die ballonvlucht ? Avontuur dus voor het avontuur begint. Ik geloof dat ik volgend jaar op veilig speel. Dan rij ik naar Andorra. Kunnen we daar para-gliding, spelonking, canyoning, rafting, … gaan doen !

Categorieën:BEELDmaker, kastart, TEXTbrouwer, WERELDwegwijzerTags: ,

kastart

Kastaar, kapoen, kadé, kornuit, ... VORMgever & BEELDmaker met een gezonde dosis Wanderlust ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s